В Італії дали тюремні терміни трьом бойовикам, що воювали на Донбасі

фото
Середа, 3 липня 2019, 13:33

Суд Генуї засудив до тюремного ув'язнення трьох найманців, що воювали на Донбасі проти України. Частина групи досі недоступна слідству.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на La Stampa.

34-річний італієць Антоніо Катальдо і 39-річний албанець Олсі Крутаніте засуджені до 2 років і 8 місяців в'язниці, а 26-річний молдованин Володимир Вербицький — до року і чотирьох місяців.

У Чехії триває слідство щодо 20 громадян, які могли воювати на Донбасі - посол

Їх звинуватили у "несанкціонованому вербуванні або несанкціонованих бойових діях в інтересах іноземної держави". Слідство довело, що бойовики отримували різну оплату за бої на боці бойовиків на Донбасі між 2017 і 2018 роками.

 
Ліворуч Антоніо Катальдо, засуджений до 2 років і 8 місяців

До угруповання належать ще три італійці: Андреа Пальмері - "розум" організації та ультраправий екстреміст, Габріеле Каруґаті, відомий як "Архангел", колишній офіцер безпеки торгового центру в Ломбардії (та син Сильвани Марін, колишнього керівника "Ліги" в Кайраті в провінції Варезе), а також Массіміліано Кавальєрі, неофашист з Брешії.

Справа нацгвардійця Марківа: суд в Італії ухвалить рішення 12 липня

У ході розслідування були зафіксовані перехоплення, з яких ясно зрозуміло, що Пальмері, Каруґаті, Кавальєрі і Кастальдо (засуджений) брали участь у важливих військових діях. Вони іноді дозволяли собі фрази: "Коли я повернуся до Італії, я вб'ю якогось політика". Розслідування поліції почалося з обшуків двох молодих людей, близьких до ультраправої партії Forza Nuova.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: