Балтійські держави переконують Ердогана не блокувати посилення НАТО на кордоні з РФ

Середа, 4 грудня 2019, 11:26

Лідери балтійських держав у середу на полях зустрічі глав країн-членів НАТО планують на переговорах президентом Туреччини переконати його не блокувати план посилення країн Балтії та Польщі.

Як повідомляє "Європейська правда", про заплановані переговори перед початком зустрічі лідерів НАТО у Лондоні повідомив президент Литви Гітанас Науседа.

"Три балтійські держави матимуть зустріч з Ердоганом", - повідомив глава литовської держави.

Генсек НАТО прокоментував намір Туреччини заблокувати план оборони Балтії і Польщі

Як відомо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявляє, що він  не погодиться на оборонний план НАТО для Польщі та країн Балтії, поки Альянс не підтримає Анкару в її позиції щодо сирійських курдів. Зокрема - поки не погодиться визнати терористичними організаціями Робітничу партії Курдистану, її бойове крило "Загони народної самооборони" (YPG), та інші прокурдські організації, які діють на турецько-сирійському кордоні.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що у зв'язку з цим Туреччина має намір заблокувати підсумкову декларацію зустрічі лідерів НАТО.

Очікується, що на зустрічі з Ердоганом балтійські держави переконуватимуть його дати згоду на оборонний план Альянсу.

Зауважимо, захід підтримує сирійських курдів, оскільки вони були союзниками у боротьбі з "Ісламською державою" в Сирії.

 Детальніше про ситуацію читайте у статті: "Макрон-ефект: як скандальні заяви президента Франції примирили НАТО і Трампа"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: