Країни “Вишеграду” виділять 250 тисяч євро “Східному партнерству” для подолання пандемії

Четвер, 9 квітня 2020, 17:22

Країни "Вишеградської четвірки", Чехія, Польща, Словаччина та Угорщина, спрямують на допомогу країнам "Східного партнерства" у зв’язку з пандемією COVID-19 250 тисяч євро. 

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на посольство Чехії в Україні, про це під час відеоконференції 8 квітня домовились глави МЗС чотирьох країн. 

Зокрема, міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек ініціював створення програми V4EastSolidarity, в рамках якої східним партнерам - Україні, Молдові, Грузії, Білорусі, Вірменії та Азербайджану - буде виділено 250 тисяч євро. 

ЄС виділить Україні понад 190 млн євро у відповідь на пандемію

Програма V4EastSolidarity буде спрямована на практичне зміцнення стійкості в галузі охорони здоров’я, соціальної допомоги і економічної стійкості вразливих груп громадян країн Східного партнерства, які постраждали від наслідків пандемії COVID-19, та буде адаптована до потреб партнерів, повідомили у посольстві. 

Глава МЗС України Дмитро Кулеба висловив вдячність від України за рішення запровадити ініціативу V4EastSolidarity program. 

Як повідомлялося, Кулеба просуває ідею про те, що Україна, Молдова та Грузія можуть відігравати особливу роль у Східному партнерстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: