Німеччина вважає, що коронавірусна вакцина не буде широко доступна до середини 2021 року

Середа, 29 липня 2020, 11:37

Німеччина надала трьом біотехнологічним компаніям гранти, щоб допомогти їм прискорити розробку коронавірусної вакцини, але міністр досліджень Аня Карлічек заявила, що навряд чи будь-яка вакцина буде широко доступна до середини наступного року.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Ми не повинні очікувати дива",- сказала Карлічек, закликаючи людей зберігати соціальну дистанцію і носити маски, щоб уникнути загрози тому, чого Німеччина досягла в останні тижні в плані встановлення контролю над пандемією.

"Ми повинні продовжувати виходити з того, що вакцини для широких верств населення будуть доступні тільки з середини наступного року щонайраніше" - зазначила вона.

Урядові радники рекомендували виділити 750 мільйонів євро на розробку вакцин німецьким біотехнологічним фірмам BioNtech, CureVac і IDT Biologika, які працюють над коронавірусними вакцинами, сказала вона.

"Всі три з них є перспективними кандидатами, але ми, звичайно, завжди повинні очікувати невдач на етапі тестування, тому що одна справа мати ефективну вакцину, але зовсім інша - мати безпечну вакцину, яку хочуть люди", - сказала Карлічек.

Як повідомлялося, Велика Британія підписала угоду на поставку до 60 мільйонів доз потенційної коронавірусної вакцини, розробленої Sanofi і GlaxoSmithKline (GSK).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: