У Швеції кількість смертельних ДТП впала до рекордно низького рівня

Вівторок, 7 липня 2020, 15:29

Кількість дорожньо-транспортних пригод зі смертельними наслідками у Швеції знизилось до нового рекордно низького рівня під час пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

В цілому 96 людей загинули на дорогах Швеції в перші шість місяців 2020 року - на 12 менше, ніж за аналогічний період минулого року.

"Вперше в першій половині року загинуло щонайменше 100 осіб", - йдеться в новій статистиці Шведського транспортного агентства.

Зниження може бути частково обумовлено обмеженнями на поїздки через коронавірус, які були введені в Швеції в середині березня.

Рух на шведських дорогах скоротився приблизно на 10-20 відсотків в березні-червні в порівнянні з аналогічними місяцями минулого року, тому, що все більше людей працювали з дому і менше відправлялися в далекі поїздки, щоб побачити друзів і родину.

57 людей, які загинули в ДТП цього року, їхали на машині, 17 на мотоциклі, шість на велосипеді і вісім були пішоходами. Чотирнадцять жертв були молодше 20 років, а 16 - 75 років і старше.

Це число нещасних випадків зі смертельними наслідками на 17% нижче в порівнянні з середнім показником за січень-червень за останні п'ять років.

У 1997 році в Швеції була введена політика безпеки дорожнього руху під назвою Vision Zero з довгостроковою метою скоротити число нещасних випадків зі смертельними наслідками до нуля. За останні десятиліття відбулося загальне зниження смертності на дорогах, за винятком 2018 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: