Політики країн Балтії зазнали інформаційних і кібератак через підтримку України - заява

Четвер, 22 квітня 2021, 17:26

Політичні діячі в Латвії, Литві та Естонії протягом останніх декількох тижнів піддавалися інформаційним атакам у зв'язку з підтримкою України і російської опозиції.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в спільній заяві міністерств закордонних справ трьох балтійських країн.

"Міністерства закордонних справ країн Балтії відзначають зростання інформаційних і кібератак, спрямованих проти європейських країн з метою підірвати їх підтримку демократичних процесів в Білорусі і Росії і їх зусилля по деескалації на кордонах України", - йдеться в заяві.

Відзначається, що ці атаки були спрямовані на поширення неправдивої інформації, дискредитацію російської опозиції і підрив її підтримки балтійськими політиками.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс в інтерв'ю "ЄвроПравді" сказав, що слід знову заявити про підтримку членства в НАТО для України і Грузії, як це було зроблено в Бухаресті в 2008 році.

Раніше глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс заявляв, що Литва запропонує союзникам по НАТО надати Україні план дій щодо членства, який дозволить країні стати членом Північноатлантичного альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: