Міністр оборони Британії зробив заяву щодо есмінця, про обстріл якого оголосили росіяни 

Середа, 23 червня 2021, 15:59

Міністра оборони Великої Британії Бен Воллес зробив заяву щодо есмінця HMS Defender, про обстріл якого біля берегів Криму раніше заявили росіяни.

Заява оприлюднена у Twitter Міноборони Британії, повідомляє "Європейська правда".

"Сьогодні вранці HMS Defender здійснив звичайний транзит з Одеси до Грузії через Чорне море. Як це нормально для цього маршруту, корабель увійшов у міжнародно визнаний коридор розділення руху та безпечно вийшов з цього коридору о 09:45 за Гринвічем", - зазначив міністр.

"Як звичайно, російські судна відстежували його прохід, а його екіпажу стало відомо про навчання неподалік", - додав Воллес.

Раніше російські ЗМІ з посиланням на Міноборони Росії повідомили, що російські військові відкрили попереджувальний вогонь по курсу британського есмінця HMS Defender в районі мису Фіолент в Чорному морі.

Повідомлялось, що "есмінець був попереджений про застосування зброї в разі порушення державного кордону Російської Федерації", а прикордонний сторожовий корабель виконав попереджувальну стрільбу і попереджувальне бомбометання.

Міністерство оборони Великої Британії заперечило обстріл росіянами есмінця HMS Defender біля берегів Криму, заявивши, що корабель здійснював мирний прохід через територіальні води України відповідно до міжнародного права і попереджувальний вогонь по ньому не відкривався. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: