Британія зробила крок до закриття своїх портів для російських суден

Понеділок, 28 лютого 2022, 19:11

Велика Британія анонсувала закриття своїх портів для будь-яких пов’язаних із Росією суден у відповідь на війну Путіна проти України.

Як пише "Європейська правда", відповідне розпорядження оприлюднив міністр транспорту Грент Шаппс. 

Він зазначає, що Британія попередила керівництво РФ про серйозні наслідки у разі вторгнення в Україну.

Британія порадила своїм громадянам не їздити у Росію: нема чим летіти

"Судноплавство є дуже важливим для міжнародної торгівлі і ми повинні зробити свій внесок для обмеження можливостей Росії і притягнення її керівництва до відповідальності. 

У цих обставинах Міністерство транспорту не вважає нормальним, щоб російські кораблі могли і далі заходити у порти Британії. З цього моменту просимо британські порти не надавати доступу жодному судну, щодо яких є підстави вважати, що вони належать, контролюються, найняті або керуються будь-якою особою, пов’язаною з Росією (...) або підсанкційною особою; ходять під російським прапором; зареєстровані у Росії", - заявив міністр. 

Він зазначив, що міністерство допомагатиме портам з’ясовувати, яких саме суден стосується заборона.

"Подальші детальні санкції щодо російського судноплавства у процесі підготовки, нові деталі будуть оприлюднені незабаром", - додає він.

Крім того, глава МЗС Ліз Трасс анонсувала санкції проти ще трьох російських банків. 

Нагадаємо, також 28 лютого уряд порадив британцям уникати будь-яких поїздок до Росії — через "обмежену можливість повернутись у Британію авіарейсами та зростаючу нестабільність російської економіки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: