Британія розшукує вертольоти і літаки підсанкційних російських олігархів

П'ятниця, 11 березня 2022, 14:52

Велика Британія розшукує гелікоптери та літаки, що належать російським олігархам під санкціями, і попросила острів Мен зняти з реєстрації особистий гелікоптер власника футбольного клубу "Челсі" Романа Абрамовича.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело в міністерстві транспорту Британії.

Абрамович був серед ще семи олігархів, які потрапили під британські санкції в четвер, а це означає, що його активи, в основному майно, приватні літаки та гелікоптери, будуть заморожені.

Ця акція також заморожує плани Абрамовича щодо продажу клубу Прем'єр-ліги "Челсі", фактично поставивши чинних чемпіонів Європи під контроль уряду. Команда може продовжувати гру, але уряд заявляє, що готовий продати клуб.

Соратник міністра транспорту Гранта Шеппса сказав: "Грант наказав своїм чиновникам збирати дані щодо підозрілих літаків, включаючи їх власність та плани польотів".

"Якщо ми виявимо, що вони належать особам із санкційного списку чи людям, які проживають у Росії, їх затримають. Золоті часи олігархів минають" - зазначив він.

Джерело повідомило, що міністр просить острів Мен, самоврядну територію під британським суверенітетом, зняти з реєстрації особистий гелікоптер Абрамовича, який зараз має реєстрацію M-HELI.

Острів Мен був популярним місцем для реєстрації власників приватних літаків, оскільки, за словами експертів, реєстрація на острові дозволяла уникнути будь-якого податку з продажу.

Острів Мен, який веде власний авіаційний реєстр, уже зняв з реєстрації вісім літаків, пов’язаних з Росією.

У середу Велика Британія заявила, що конфіскувала літак, пов'язаний з російським мільярдером, близьким до Абрамовича, згідно з новими авіаційними санкціями, які дають владі повноваження затримувати будь-які російські літаки та забороняти експорт авіаційних або космічних товарів до Росії.

Джерело повідомило, що розслідування триває.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: