Глава МЗС Туреччини під час візиту в Україну заявив про необхідність евакуації людей з Маріуполя

Четвер, 17 березня 2022, 16:29

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу у четвер відвідав з візитом Україну і висловив сподівання на евакуацію мирного населення із Маріуполя.

Про це пише "Європейська правда".

"Солідарність Туреччини залишається непохитною. Вдячний за політичну та гуманітарну підтримку, а також за постійні дипломатичні зусилля Туреччини, щоб покласти край нищівній війні Росії проти України", - написав у Twitter глава МЗС Дмитро Кулеба.

Видання Haber Turk повідомляє, що зустріч відбулася у Львові, куди Чавушоглу прибув після переговорів у Москві в середу.

За його словами, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у четвер провів телефонну розмову з президентом Росії, а також провів розмову з Володимиром Зеленським.

"Весь світ побачив боротьбу України і народу України проти цієї війни. Наша підтримка територіальної цілісності України, незалежність і суверенітет – це природний результат нашої принципової політики, союзництва та стратегічної дружби", - сказав Чавушоглу.

Він заявив, що найбільшою проблемою сьогодні є евакуація мирного населення із Маріуполя.

"Ми сподіваємося, що спочатку в Маріуполі буде встановлено гуманітарне припинення вогню, потім – по всій Україні, а дипломатія отримає можливість на шляху до згоди та миру… За результатами цих двох візитів важко сказати щось певне про війну, але наша надія на припинення вогню ще трохи збільшилася", - сказав міністр.

Чавушоглу додав, що Туреччина готова знову прийняти переговори Кулеби та глави МЗС РФ Сергєя Лаврова.

Нагадаємо, окупаційні війська 16 березня скинули надпотужну бомбу на Маріупольський драматичний театр, де ховалися біженці, які втратили домівку.

17 березня стало відомо, що будівля витримала удар та захистила собою життя людей, які переховувались у бомбосховищі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: