Зеленський: Україна не поступиться своєю територіальною цілісністю

Неділя, 20 березня 2022, 17:10

Президент України Володимир Зеленський заявив, що є "компроміси", на які Україна не може піти у переговорах з Росією.

Про це він розповів у інтерв’ю CNN, пише "Європейська правда".

Кореспондент Фарід Закарія запитав Зеленського про вимоги Росії, зокрема про вимогу визнання Криму частиною Росії та визнання "незалежності" псевдореспублік Донбасу. 

Британія звинуватила РФ у використанні переговорів для перегрупування військ

У відповідь Зеленський зазначив, що є компроміси, до яких Україна не може бути готова як незалежна держава.

"Жодних компромісів, пов'язаних з нашою територіальною цілісністю та нашим суверенітетом, і про це говорив український народ. Вони не зустрічали російських солдатів з букетом квітів, вони зустрічали їх хоробро, вони зустрічали їх зі зброєю в руках", - сказав Зеленський.

Зеленський заявив, що Росія не може вимагати прихильності громадян іншої країни силою, і що "не можна силою змусити президента іншої країни визнати будь-що".

Зеленський також заявив, що готовий вести переговори з президентом Росії Владіміром Путіним, але попередив, що якщо будь-які спроби переговорів зазнають невдачі, це може означати, що боротьба між двома країнами призведе до "Третьої світової війни". 

"Я готовий до переговорів із ним. Я був готовий останні два роки. І я думаю, що без переговорів ми не зможемо закінчити цю війну",  - сказав Зеленський.

Нагадаємо, член української делегації на переговорах із РФ, радник глави ОП Михайло Подоляк заявляє, що заяви російської сторони щодо переговорів мають на меті спровокувати напруженість у ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: