Ірландія та Чехія висилають російських дипломатів

Вівторок, 29 березня 2022, 18:06

Чотирьом високопоставленим чиновникам російського посольства в Ірландії було запропоновано залишити країну, оскільки "їхня діяльність не відповідає міжнародним стандартам дипломатичної поведінки".

Про це заявив прем’єр-міністр Майкл Мартін, пише "Європейська правда" із посиланням на The Irish Times.

Мартін повідомив про це парламенту у вівторок, після того, як лідер лейбористів Івана Бачик раніше закликала вислати посла РФ з Ірландії та попросила проінформувати про ситуацію.

Глава уряду сказав, що, коли питання надійшло від пані Бачик, Міністерство закордонних справ викликало російського посла, і "я не хотів скасовувати нормальні дипломатичні протоколи".

"За Віденською конвенцією 1961 року чотирьох високопоставлених посадових осіб російського посольства попросили покинути державу, оскільки їхня діяльність не відповідає міжнародним стандартам дипломатичної поведінки", – сказав він.

Міністерство закордонних справ Чехії сьогодні також оголосило одного з дипломатичних співробітників посольства РФ у Празі персоною нон грата.

"Співробітник має залишити Чехію протягом 72 годин. Разом із нашими союзниками ми обмежуємо присутність російських спецслужб у ЄС", - йдеться у заяві в Twitter.

Як повідомлялося, Нідерланди висилають 17 російських дипломатів, оскільки, за даними спецслужб, насправді вони були шпигунами.

Крім того, Бельгія теж вирішила вислати 21 російського дипломата за причетність до шпигунських операцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: