Зеленський закликав парламент Данії відмовитися від російської нафти і посилити санкції

Вівторок, 29 березня 2022, 20:08

Президент Володимир Зеленський виступив по відеозвязку перед депутатами парламенту Данії і закликав до посилення санкцій проти РФ.

Текст виступу опублікував Офіс президента, пише "Європейська правда".

"Санкції проти Росії треба посилювати! Постійно. Треба відмовлятися від російської нафти, треба блокувати торгівлю з Російською Федерацією, треба закривати порти для російських суден. І це має бути солідарна політика Європейського Союзу – усіх держав-членів. Усіх", - сказав Зеленський.

 

Він подякував данським компаніям, які ухвалили рішення припинити роботу в Росії.

"Саме ви у Данії, в країні, звідки походять базові принципи Євросоюзу, Копенгагенські критерії, можете найбільше відчути, наскільки важливо, щоб працювала загальноєвропейська солідарність у тиску на Росію. Бо цей тиск заради того, щоб Росія шукала мир. Це тиск заради того, щоб дати необхідний захист усім тим базовим цінностям, на яких побудовано життя у Європі і які зараз повністю розтоптані Росією в Україні", - сказав президент.

Він також розповів про сьогоднішній ракетний удар по Миколаєву, внаслідок якого була зруйнована будівля обласної адміністрації.

"На цей час відомо, що семеро людей загинули, 22 людини поранені. Розбір завалів триває. Жодних войовничих мрій у миколаївців не було. Вони не становили жодної загрози для Росії. Але і вони, як і всі інші українці, повірте мені, стали мішенню для російських військ. Для ракет, авіабомб, реактивної артилерії, мінометів", - сказав Зеленський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: