Конгрес США вивчає відмову від російської нафти, готується схвалити допомогу Україні на $10 млрд

Понеділок, 7 березня 2022, 08:31

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі в неділю заявила, що палата "вивчає" законодавство про заборону імпорту російської нафти і що Конгрес має намір цього тижня схвалити допомогу Україні в розмірі 10 мільярдів доларів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

"Наразі Палата представників вивчає жорстке законодавство, яке ще більше ізолює Росію від глобальної економіки", - сказала Пелосі.

"Наш законопроєкт забороняє імпорт російської нафти та енергопродуктів до Сполучених Штатів, скасовує нормальні торговельні відносини з Росією та Білоруссю та зробить перший крок, щоб позбавити Росії доступу до Світової організації торгівлі" - пояснила вона.

Також Пелосі повідомила, що Конгрес має намір цього тижня схвалити допомогу Україні у розмірі $10 млрд.

"Адміністрація Байдена запросила гуманітарну, військову та економічну допомогу Україні у розмірі $10 млрд. Конгрес має намір цього тижня ухвалити екстрене фінансування в рамках нашого законодавства про комплексне державне фінансування", - йдеться у листі спікера.

Нагадаємо, член Палати представників США Майкл Маккол закликав до перекидання винищувачів до Польщі після прохання президента Володимира Зеленського до західних країн направити винищувачі в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: