Остання група СММ ОБСЄ намагається поїхати з України після обстрілу Маріуполя

Понеділок, 7 березня 2022, 09:05

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) оголосила про припинення діяльності в Україні після того, як її остання польова місія, розміщена у Маріуполі, була обстріляна російськими військами.

Про це повідомила місія, зауваживши, що процес тимчасової евакуації всіх міжнародних членів Місії "майже завершено".

Як повідомлялося, 6 березня російські окупаційні війська вели інтенсивний обстріл Маріуполя. За підсумками дня співробітник місії повідомили, що під час обстрілів "пошкоджено будівлю патрульного центру, зруйновано засоби зв’язку місії, крім цього, спалені два автомобілі СММ".

У звіті місії традиційно не зазначається, хто саме здійснив обстріл, хоча відомо, що напад на Маріуполь здійснювали саме російські війська.

Міжнародна місія зазначає, що стала об’єктом нападу попри те, що попереджала окупантів про своє розташування. "Ще до початку бойових дій координати приміщень місії в Маріуполі були доведені до усіх сторін задля забезпечення захисту цих приміщень", - йдеться у повідомленні.

Наразі СММ чекає можливості безпечної евакуації місцевих співробітників місії. Іноземний персонал, що залишався – головний спостерігач і команда вищого керівництва – тепер також залишать Україну, йдеться у повідомленні, поширеному  в понеділок уночі.

Як повідомлялося, співробітниця СММ ОБСЄ загинула під час російського обстрілу Харкова

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: