Єврокомісія розглядає санкції проти "Сбербанку" і нафтового сектору РФ

Неділя, 17 квітня 2022, 07:15

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн очікує, що шостий пакет санкцій ЄС може включити обмежувальні заходи щодо "Сбербанку" Росії, а також механізм нафтового ембарго проти Москви

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у публікації DW.

"Ми вивчаємо російський банківський сектор, особливо "Сбербанк", на частку якого припадає 37 відсотків цього сектора. І, звісно, ​​питання, пов'язані з енергетикою", - зазначила вона газеті Bild am Sonntag.

Італія з 17 квітня закриває порти для російських кораблів в рамках санкцій ЄС

За словами фон дер Ляєн, Єврокомісія "нині розробляє розумні механізми, щоб (ембарго на. - Ред.) нафту також могло бути включено до наступного етапу санкцій".

Голова Єврокомісії також прямо захистила уряд Німеччини від звинувачень у тому, що він гальмує запровадження обмежень щодо РФ.

"Німеччина погодилася на всі п'ять запропонованих нами пакетів санкцій протягом 48 годин. Ніколи ще Євросоюз не діяв так згуртовано, рішуче та енергійно, як зараз, і Берлін зіграв у цьому свою роль", - вважає вона.

ЄС попередив країни-члени, що сплата за газ в рублях буде порушенням санкцій - ЗМІ

Фон дер Ляєн припустила, що запроваджені щодо Москви каральні заходи вже дають ефект. Експорт у Росію впав на 70 відсотків, валовий внутрішній продукт РФ зменшиться на 11 відсотків. Дефолт у Росії - лише питання часу, впевнена голова Єврокомісії.

"Цією війною (президент РФ Владімір. - Ред.) Путін знищує свою власну країну та майбутнє її народу", - зазначила фон дер Ляєн.

Литва раніше заявляла, що на переговорах щодо ембарго на російську нафту деякі країни Євросоюзу "категорично проти" цього заходу.

Водночас, Євросоюз може поставити перед собою більш амбітні цілі щодо переходу на відновлювані джерела енергії, шукаючи альтернативи імпорту нафти та газу з Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: