Уряд Німеччини співпрацює з промисловістю для поставки зброї Україні - Шольц

Вівторок, 19 квітня 2022, 20:50

У Німеччини практично вичерпалась кількість зброї, яку вона може поставити зі своїх власних запасів Україні, проте уряд працює з військовою промисловістю над потенційними поставками.

Про це заявив у вівторок на пресконференції після участі у телефонній розмові із західними союзниками канцлер Олаф Шольц, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

За словами виробників військової техніки, серед зброї, яку вони можуть поставити швидко і яка необхідна Україні, є протитанкові та протиповітряні засоби, заявив Шольц.

У Бундестазі розкритикували Шольца за відсутність поставок важкої зброї Україні

"Ми надамо необхідні гроші для покупки. Мета полягає в тому, щоб посилити українську армію, щоб вона могла відбити російську атаку", - зазначив Шольц. 

На запитання, чи поставить Німеччина в Україну сучасні танки "Леопард", він сказав, що Берлін та його західні союзники дійшли висновку, що найдоцільніше постачати зброю, яку українці вже вміють використати.

Канцлер Шольц непопулярний у Німеччині як ніколи

​​Шольц також сказав, що Німеччина вивчає список зброї, про яку просила Україна, та планує "з'ясувати, що можна поставити швидко".

Він зазначив, що не можна допустити перемоги Росії в Україні, а нав'язаний мир, яким його бачить Владімір Путін, є неприйнятним.

Серед учасників телефонної розмови були президент США Джо Байден, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, президент Франції Еммануель Макрон, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон, а також лідери Польщі, Румунії, Японії та Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: