Хто такий американський сенатор Ренд Пол, який загальмував багатомільярдну допомогу Україні

Аналітика коротко
Неділя, 15 травня 2022, 12:05

Новина про американського сенатора, який один зумів загальмувати процес виділення такої необхідної нам допомоги, викликала чимало запитань в Україні.

Про сенатора Ренда Пола і те, як йому вдається заблокувати рішення, яке має майже повну підтримку Конгресу США читайте в статті директора Центру міжнародних досліджень Володимира Дубовика Сенатор, що воює за РФ: через кого у США загальмували нову допомогу Україні.

Перш за все, варто зайвий раз тут сказати, що заблокувати надання допомоги Україні він не може – лише загальмувати процес. Замість підписання цього законопроєкту президентом Джо Байденом уже цього тижня це відбудеться, швидше за все, наступного.

Проте американська допомога продовжує надходити, тож перейматися не варто.

А от про сенатора Ренда Пола варто розповісти окремо – це дуже цікавий та показовий політик.

У своїй партії він набагато ближче до трампівського крила, ніж до традиційних/старих республіканців.

Ренд, як і його батько Ронд - у минулому теж політик, виступають проти втручання держави у приватні справи американців, це – наріжний камінь лібертаріанства.

Щодо зовнішніх справ лібертаріанці зразка двох Полів принципово проти активного залучення США в багатьох міжнародних справах, конфліктах (тут вони зближуються з радикально лівими).

Вони проти витрачання грошей платників податків на підтримку різних країн та політичних сил світу. До цього треба додати, що Поли є так званими "фіскальними консерваторами", тобто прихильниками обмеження витрат та нормалізації державного бюджету.

Тому, звісно, надання $40 млрд Україні точно ніяк не може їм сподобатися.

Ренд, разом із батьком, виступають проти військово-промислового комплексу, тож ситуація зараз, коли американська зброя спрямована в Україну, а заводи отримають нові великі замовлення, повністю вписується в їхню картину світу (годі й казати, що це ще більше перегукується з гаслами лівих).

Батько Ренда - Рон Пол - заснував свого часу цілий інститут свого імені.

Тут починається цікавий момент: діяльність Інституту, його сайт вже багато років містить величезну кількість проросійських (а відтак і антиукраїнських) заяв та статей.

Все, що ви колись чули з Кремля про переворот 2014 року, змову ЦРУ, нацистів у Києві і таке інше, можна знайти і тут.

Цей інститут точно серед лідерів просування та поширення кремлівських наративів у США.

Щодо самого Ренда Пола, який загальмував процес надання допомоги Україні, то в нього є своя історія зв'язків з Москвою.

Докладніше - у матеріалі Володимира Дубовика Сенатор, що воює за РФ: через кого у США загальмували нову допомогу Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: