Глава Єврокомісії впевнена, що нові санкції схвалять, навіть якщо потрібно буде більше часу

П'ятниця, 6 травня 2022, 12:15

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн переконана, що новий пакет санкцій проти РФ буде схвалено, навіть якщо для цього треба буде більше часу ніж очікувалося.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

"Я впевнена, що ми впораємося з цим пакетом – якщо це займе на день більше, це займе на день більше" – але ми рухаємося в правильному напрямку", – сказала фон дер Ляєн.

Вона також заявила, що держави ЄС повинні не лише звільнитися від залежності від поставок російської нафти, а й від поставок газу.

"Росія більше не є надійним партнером", - заявила фон дер Ляєн.

Як повідомлялося, президентка Єврокомісії представила деталі шостого пакета санкцій проти Росії за її агресію проти України.

Урсула фон дер Ляєн пояснила, що постачання сирої нафти з РФ припиняться протягом шести місяців, а продуктів нафтопереробки – до кінця року.

Після цього прем’єр Угорщини Віктор Орбан у листі до Єврокомісії назвав новий пакет санкцій проти РФ "історичною помилкою". Він сказав, що хоче п'ятирічного виключення із заборони на купівлю нафти.

Агентство Bloomberg з посиланням на джерела повідомило, що у Європейському Союзі вирішили запропонувати надати Угорщині, Словаччині та Чехії можливість зберегти імпорт російської нафти до 2024 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: