ПВК Вагнера позивається проти двох депутатів Європарламенту на 10 млн рублів

П'ятниця, 6 травня 2022, 15:41

Приватна військова компанія Вагнера позивається проти двох депутатів Європарламенту на 10 млн російських рублів у зв’язку з їхніми промовами.

Про це повідомила німецька депутатка Віола фон Крамон, пише "Європейська правда".

"Підтримувана державою російська група найманців Вагнера, якою керує олігарх Путіна Пригожин, настільки обурилася моєю промовою на пленарному засіданні, що надіслала мені погрозливого листа, позиваючись на 10 мільйонів рублів. Я добряче посміялася. Рада бути у компанії Андрюса Кубілюса", - написала фон Крамон у своєму Twitter.

Вона додає титульну сторінку документа, з якого випливає, що позов подали до суду Санкт-Петербурга від імені росіянина Іванова Алєксандра. Особа з таким іменем згадувалася у ЗМІ як офіційний представник російських військових інструкторів у ЦАР, директор "Співдружності офіцерів за міжнародну безпеку", але точно невідомо, чи це та сама людина. Серед відповідачів вказані Віола фон Крамон та литовський євродепутат Андрюс Кубілюс.   

Деталі позову євродепутатка не повідомляє, зазначивши лише, що йдеться про її промову у листопаді 2021 року щодо діяльності "вагнерівців", в якій вона закликала до найжорсткіших санкцій ЄС проти найманців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: