У Німеччині заявили, що через постачання зброї Україні швидко вичерпали свої резерви

Понеділок, 13 червня 2022, 20:41

Міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт у понеділок заявила, що внаслідок постачання зброї України в Бундесверу швидко вичерпались резерви озброєння.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RTL.

"У момент небезпеки ми стоїмо пліч-о-пліч. І ми здатні на надзвичайні дії", – підкреслила Ламбрехт.

Вона додала, що постачання Україні зброї та допомога фінансами посилюють вразливий східний фланг НАТО і роблять Альянс більш захищеним.

За словами глави німецького Міноборони, Бундесвер передав Україні з озброєння "все, що міг", і ліміт на постачання зброї було швидко вичерпано – зокрема через скорочення фінансування Бундесверу в останні роки.

Ламбрехт додала, що обіцяне постачання Україні семи гаубиць Panzerhaubitze 2000 також пов’язане з обмеженнями, які взяла на себе Німеччина через членство в НАТО.

Нагадаємо, посол України у Німеччині Андрій Мельник раніше повідомив, що Німеччина має намір доставити в Україну гаубиці Panzerhaubitze 2000 близько 22 червня.

Пізніше очікується поставка ЗСУ Gepard: 15 одиниць до кінця липня і ще 15 до кінця серпня.

Раніше стало відомо, що за перші три місяці російсько-української війни федеральний уряд Німеччини схвалив постачання зброї та іншого обладнання для України на суму 350,1 млн євро.

Для порівняння, з початку війни до 1 червня Сполучені Штати пообіцяли або поставили Україні зброю та обладнання на суму 4,6 мільярда доларів, згідно з урядовими даними. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: