Ердоган каже, що має "документи", які доводять підтримку Швецією і Фінляндією терористів

Понеділок, 27 червня 2022, 21:45

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у вівторок під час саміту НАТО в Мадриді хоче продемонструвати "документи, інформацію і зображення", які начебто доводять підтримку Швецією та Фінляндією терористичних організацій.

Про це Ердоган заявив у понеділок під час засідання уряду, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Anadolu.

"Завтра ми вирушаємо на саміт НАТО в Іспанії і зробимо все необхідне відповідно до прав та інтересів нашої країни. Ми покажемо лицемірство відносно таких терористичних організацій, як PKK, YPG і FETO ("Робітнича партія Курдистану", "Сили народної самооборони", "Рух Фетхулли Гюлена"), зокрема за допомогою документів, інформації та зображень", – заявив президент Туреччини, не уточнивши, про що саме йдеться.

Швеція сподівається на вирішення суперечки з Туреччиною щодо вступу в НАТО - прем'єрка

Ердоган наголосив, що без зміни ситуації з підтримкою згаданих терористичних організацій не варто розраховувати на інакше ставлення Туреччини щодо членства Фінляндії та Швеції в Альянсі.

У вівторок у Мадриді розпочинається саміт НАТО, де чекає ще одна спроба в кулуарах подолати турецьку блокаду.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зустрінеться з прем'єркою Швеції Магдаленою Андерссон, президентом Фінляндії Саулі Ніїністьо та президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.

Швеція і Фінляндія подали заявку на вступ до НАТО у травні. Усі 30 країн-членів повинні дати згоду на вступ, але Туреччина загрожує накласти вето.

Детальніше про це - у статті: А Ердоган проти: навіщо Туреччині блокувати розширення НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: