Росія замінить висланих із Болгарії шпигунів-дипломатів, але їх усе одно буде менше

Середа, 29 червня 2022, 19:25

Посол Росії в Болгарії Елєонора Мітрофанова заявила, що Москва замінить працівників російського посольства, які були вислані з країни за підозрою у шпигунстві.

Про це Мітрофанова заявила в етері російського телебачення в середу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Коммерсант".

Вона уточнила, що до Болгарії зможуть приїхати лише працівники диппредставництв у межах квоти – це 23 дипломати і 25 технічних співробітників.

"Набиратимемо, але ви розумієте, це процес, процес підготовки документів, візи, це не за клацанням пальця. Якийсь час працювати буде складно, особливо консульствам, звісно", – сказала Мітрофанова.

Вона додала, що через вислання дипломатів-шпигунів тимчасово призупинить роботу російське генконсульство у Варні.

"Я думаю, що консульство у Варні, оскільки у нас 30-денний термін для закриття цього консульства, ми його закриємо, у нас там орендовані приміщення, просто підемо – і все", – зазначила жінка.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Болгарії Кирил Петков у вівторок оголосив про вислання з країни 70 працівників російського посольства через те, що вони займалися шпигунською діяльністю. 

За інформацією болгарських ЗМІ, у російському посольстві працювали близько 150 людей.

У відповідь МЗС РФ заявило, що Росія після вислання Болгарією 70 своїх дипломатів та співробітників посольства залишає право на заходи у відповідь, у тому числі "асиметричні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: