Спікер парламенту Грузії пояснив, чому Зеленського не запросили виступити

П'ятниця, 3 червня 2022, 15:17

Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі заявив, що президента України Володимира Зеленського не запросили виступити у грузинському парламенті лише тому, що він не висловлював такого побажання.

Як пише "Новости-Грузія", про це він заявив після заяви президентки Саломе Зурабішвілі про те, що парламент мав би запросити Зеленського виступити, повідомляє "Європейська правда".

"Може всі забули, але президент Зеленський ніколи не висловлював бажання виступити перед нашим парламентом", - сказав спікер, додавши, що це, мовляв, було ідеєю найбільшої опозиційної партії "Єдиний національний рух". 

Саломе Зурабішвілі днями в інтерв’ю зауважила, що Грузія - одна з небагатьох країн Європи, де Зеленському не дали можливості виступити з промовою у парламенті, і це варто було б зробити.

Днями прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі наполіг, що держава надає Україні політичну, дипломатичну та гуманітарну підтримку в боротьбі з російською агресією. 

Нагадаємо, влада Грузії відмовилася вводити санкції проти Росії на тій підставі, що це суперечить "національним інтересам" Грузії та завдасть більше шкоди грузинському народу, ніж Москві.

У перші дні війни Росії проти України прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі заявив, що санкції не є ефективним засобом, і що "ніхто не може зупинити бомбардування України".

Читайте також: В очікуванні нової війни: як агресія РФ та конфлікт Тбілісі з Києвом змінили Грузію.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: