На заміну РФ: США дозволили транспортувати венесуельську нафту до ЄС – Reuters

Неділя, 5 червня 2022, 18:21

Італійська нафтова компанія Eni SpA та іспанська Repsol SA з наступного місяця  можуть почати відвантажувати венесуельську нафту до Європи. Цей крок допоможе компенсувати припинення постачання російської нафти до ЄС.

Як повідомляє "Європейська правда", про це, посилаючись на свої джерела, пише Reuters.

Нагадаємо, схема за якою Венесуела сплачувала за борги поставкою нафти, була припинена два роки тому після введення санкцій Сполученими Штатами.  Однією з ключових умов,  було те, що отримана нафта "повинна йти в Європу. Його більше ніде перепродати не можна".

При цьому, як очікується, що обсяги продажу венесуельської найти до Європи буде невеликими. Проте, у США розраховують, що венесуельська нафта може допомогти Європі зменшити її залежність від Росії та перенаправити частину вантажів Венесуели з Китаю. 

Іншою метою США є поштовх для  венесуельської влади відновити політичні переговори з опозицією.

Нагадаємо, 3 червня Рада ЄС затвердила шостий пакет економічних і персональних санкцій, спрямованих проти РФ і Білорусі.

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що завдяки новому пакету санкцій Євросоюз посилює обмеження на здатність Кремля фінансувати війну. 

Він зазначив, що Євросоюз забороняє імпорт російської нафти в ЄС, відключає більше ключових російських банків від SWIFT, а також накладає санкції на винних у звірствах, які сталися в Бучі та Маріуполі, і забороняє більше поширювачів дезінформації, які активно сприяють пропаганді війни президента Путіна. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: