Кулеба поговорив про санкції та рух до ЄС з колегами з Чехії та Швеції

Четвер, 9 червня 2022, 20:14

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 9 червня провів телефонні розмови з главами МЗС Швеції та Чехії.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Як розповів Дмитро Кулеба, у розмові з міністром закордонних справ Чехії Яном Ліпавським обговорювали двосторонні відносини та майбутній 7-й пакет санкцій ЄС проти Росії за розв’язану нею війну. 

"Вдячний за визначення євроінтеграції України як один з пріоритетів майбутнього головування Чехії у Раді ЄС (з 1 липня до кінця року - ЄП)", - зазначив Кулеба.

Ліпавський зі свого боку додав, що запросив українського колегу на засідання у форматі "Гімніх" - неформальну зустріч глав МЗС країн Євросоюзу, що відбудеться у серпні.

Про розмову зі шведською колегою Анн Лінде Кулеба повідомив, що подякував за військову підтримку Швеції та її позицію щодо санкцій.

"Наголосив також, що Україна заслуговує отримати статус кандидата на членство у ЄС цього червня", - зазначив Кулеба. 

"Підвищення ціни війни для Росії шляхом санкцій та пришвидшення підтримки України буде нашим найкращим внеском для припинення цієї війни", - зазначила Анн Лінде, не повідомляючи інших деталей розмови. 

Як відомо, наступного тижня очікується висновок Єврокомісії щодо заявок на вступ до ЄС України, Грузії та Молдови.

Європарламент 8 червня рекомендував лідерам країн ЄС надати Україні статус кандидата, а наступного дня з таким закликом звернулися лідери фракцій Європарламенту.

Дивіться також відеопояснення від ЄвроПравди: Україна - кандидат на членство в ЄС? Головні виклики та перепони до нового статусу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: