Прем'єрка Естонії офіційно оголосила про відставку, щоб сформувати новий уряд

Четвер, 14 липня 2022, 10:16

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас офіційно проінформувала уряд про рішення піти у відставку з власної ініціативи.

Про це пише ERR, повідомляє "Європейська правда".

Разом із прем'єр-міністром у відставку піде весь уряд. Прем'єр за традицією інформує про рішення піти у відставку президента та парламент.

Каллас запропонувала спікеру Рійгікогу скликати 15 липня позачергове засідання, на якому вона зробить політичну заяву та представить нову коаліційну угоду з партіями Isamaa та Соціал-демократами.

Партія реформ, партія "Вітчизна" (Isamaa) і Соціал-демократична партія Естонії досягли угоди про формування правлячої коаліції 8 липня.

Представники трьох партій заявили, що мета нової коаліції - підвищити безпеку Естонії, надати людям почуття впевненості в завтрашньому дні на тлі загального зростання цін, а також перейти на естономовну освіту.

Каллас запропонувала президенту Алару Карісу відкликати усіх сімох міністрів від Центристської партії та ініціювала перемовини про нову коаліцію понад місяць. 

За її словами, "останньою краплею" стало те, що коаліційні партнери не підтримали у парламенті заздалегідь погоджений проєкт про переведення початкової освіти на естонську мову. 

Детальніше на цю тему - у статті: Позбутися друзів Росії та зберегти уряд: як Естонія долає політичну кризу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: