На війні в Україні загинув громадянин Швеції – ЗМІ

Вівторок, 19 липня 2022, 17:45

У Донецькій області під час бойових дій загинув 28-річний доброволець зі Швеції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на SVT.

За словами джерела шведського мовника, загиблий, який раніше служив у повітряних силах Швеції в ранзі лейтенанта, прибув до України кілька місяців тому для допомоги в підготовці військових.

Чоловік нібито загинув від розриву гранати. "Він думав, що краще стати до бою тут (в Україні), аніж у Швеції. Він не був найманцем чи провидцем. Він був хорошим хлопцем, який хотів щось зробити", – заявило джерело SVT.

На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну з’явилися повідомлення про сотні шведів, що долучилися до лав українських збройних сил та Інтернаціонального легіону, але точна їхня кількість невідома.

Частина з них раніше служила у збройних силах Швеції і пішла воювати на боці України добровільно, звільнившись зі шведської армії. Деякі, навпаки, порушуючи закон, прибули в Україну, не звільнившись з лав збройних сил Швеції.

Раніше речник Інтернаціонального легіону оборони України Дам’єн Магру заявив, що твердження російської сторони про загибель близько 200 членів легіону не відповідають дійсності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: