Прем’єрка Литви: ми не маємо права відчувати "втому від санкцій"

Середа, 20 липня 2022, 19:24

Прем’єр-міінстр Литви Інгріда Шимоніте заявила, що ЄС має зберігати терпіння і не втомлюватися від застосування санкцій.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

"Литва послідовно підтримує сильні та широкі санкції проти Росії та підтримує їх всебічне здійснення. Санкції потрібно застосовувати рішуче доти, доки триває агресія Росії в Україні, і у нас немає права відчувати "втому від санкцій", - наголосила прем'єрка.

Глава уряду зазначила, що ЄС не може піддаватися тиску Росії з використанням енергоресурсів та йти на поступки, які можуть призвести до втрати українських територій.

За словами Шимоніте, Європа має зрозуміти, що відносини з Росією, ймовірно, вже ніколи не будуть навіть схожими на ті, що були до війни, і продовжувати послідовно застосовувати санкції та зберігати єдність, тому що взаємні розбіжності були б тим, чого дуже хотілося б Путіну.

"ЄС повинен зберігати терпіння, зміцнювати комунікацію на тему санкцій у європейських країнах і не відхилятися від свого напряму та довгострокових рішень, таких як реалізація Європейської зеленої угоди. Я вірю, що ЄС ще раз підтвердить, що може не лише дискутувати, а й успішно діяти. Це він продемонстрував як у боротьбі з пандемією COVID-19, так і під час війни Росії в Україні", - сказала прем'єрка.

Як повідомлялося, постійні представники держав-членів Європейського Союзу в середу схвалили новий пакет санкцій проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: