Україна пришвидшить перехід на систему НАТО з контролю за зброєю – Резніков

Середа, 20 липня 2022, 22:38

Міністр оборони Олексій Резніков за підсумками четвертого засідання Контактної групи з питань оборони України повідомив, що буде пришвидшено перехід на систему контролю над зброєю стандарту НАТО LOGFAS.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Резніков повідомив у Facebook.

"Ми активізуємо зусилля із забезпечення прозорості обліку та використання міжнародної військової допомоги. Зокрема, буде пришвидшено процес впровадження "натівської" програми LOGFAS", – наголосив він.

Серед інших пріоритетів України, за словами глави Міноборони, – концентрація зусилль на збільшенні спроможностей ЗСУ здійснити конкретні місії та систематизація роботи з обслуговування та ремонту іноземної техніки, яку Україна отримує.

Ще у 2019 році Секретаріат штаб-квартири НАТО з консультацій, командування та управління вирішив внести Україну до переліку держав, що використовують програмне забезпечення LOGFAS.

Спартц знову закликала до нагляду за поставками зброї Україні, щоб не "шукати її в Сирії чи Мексиці"

Сервіс LOGFAS розроблений для підтримки логістичного забезпечення НАТО. Він дозволяє збирати, зберігати, обробляти, аналізувати, відображати та розповсюджувати інформацію для підтримки логістичних операцій.

Нагадаємо, у резонансному інтерв’ю "Європейській правді" конгресвумен Вікторія Спартц наголосила на нібито перепонах у встановленні нагляду за американською військовою допомогою Україні.

Після цього США, ЄС і НАТО заявили, що не мають претензій до використання Україною західної зброї, а Верховна Рада підтримала створення комісії для нагляду за постачанням західної зброї в Україну.

Читайте також: "Почалася скоординована російська спецоперація зі зриву постачання зброї із США".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: