Молдова зобов'язала чиновників "Придністров'я" звітувати про поїздки за кордон

Четвер, 11 серпня 2022, 20:42

Вищі чиновники так званого "Придністров’я" будуть зобов'язані повідомляти владі Молдови про свої закордонні відрядження – відповідний механізм перетину молдовського державного кордону Кишинів запровадив з 1 серпня.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Бюро реінтеграції Молдови повідомило в коментарі виданню NewsMaker.

"Підтверджуємо впровадження, починаючи з 1 серпня 2022 року, довідно-дозвільного механізму перетину державного кордону Республіки Молдова, у тому числі при проїзді через Міжнародний аеропорт Кишинева", – йдеться у відповіді відомства.

Там додали, що механізм є тимчасовим і спрямованим лише на "осіб, що обіймають відповідальні посади у так званих структурах у придністровському регіоні, які виїжджають за кордон нібито зі службовою метою".

У молдовському Бюро реінтеграції зазначили, що механізм не стосується свободи пересування територією Молдови та виїзду за кордон в особистих цілях, а також не вносить обмежень у права інших категорій осіб, які мешкають на лівому березі Дністра.

Як уточнює NewsMaker, офіційні особи Молдови також повідомляють Тирасполь (адміністративний центр невизнаного "Придністров’я") про робочі візити до придністровського регіону.

Раніше Бюро з питань реінтеграції при уряді Молдови заявило, що твердження представників так званого Придністров’я про торговельну блокаду невизнаної країни не відповідають дійсності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: