Рада ухвалила євроінтеграційний закон про офіційну статистику

Вівторок, 16 серпня 2022, 16:48

Верховна рада ухвалила з ініціативи уряду закон (№5886) "Про офіційну статистику", який має гармонізувати українську держстатистику зі статистичною системою ЄС.

Про це, як пише "Європейська правда", написав у своєму телеграм-каналі міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

За ухвалення закону проголосували 255 народних депутатів.

"Прийняття закону створює належні правові умови для виконання зобов'язань, передбачених Угодою про асоціацію Україна–ЄС, та гармонізації державної статистичної діяльності з вимогами Європейської статистичної системи", – написав Немчінов.

За його словами, законопроєкт було розроблено на основі рамкового регламенту ЄС у галузі статистик, міжнародних принципів офіційної статистики з урахуванням національних особливостей.

Немчінов наголосив, що, згідно з європейськими принципами, статистику мають розробляти та поширювати національні статистичні органи незалежно від інших органів управління, особливо щодо визначення методології, методів і джерел отримання даних, термінів, змісту та форм поширення інформації тощо.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, документ враховує створення Національної ради з питань статистики, до якої входитимуть 15-20 представників важливих зацікавлених сторін, вона надаватиме консультації та коментарі зі статистичних питань, що має підвищити результативність статистичної системи.

Раніше повідомлялося, що уряд завершив роботу над формуванням пакета нормативно-правових актів, необхідних для виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: