Джонсон: Путін хоче зробити з усією Україною те, що вже зробив з Кримом

Вівторок, 23 серпня 2022, 15:07

Прем'єр Британії Борис Джонсон заявив, що президент РФ готує напад на нові частини України і хоче зробити з нею те, що вже зробив з Кримом.

Про це він заявив під час виступу на другому саміті Кримської платформи, пише "Європейська правда".

Джонсон нагадав, що у 2014 році почалося те, що було попереднім етапом цієї війни.

"І ми тоді не мали сміливості і рішучості визнати ненормальність того, що вже тоді почало діятися.... Путін перетворив Крим на один з трамплінів атаки 24 лютого", - сказав прем’єр Британії.

"Путін планує напад на нові частини України. Він хоче всієї України. Хоче зробити з нею те саме, що зробив уже з Кримом. Він готує анексію, готує більше фальшивих референдумів", - заявив він, зазначивши, що під час окупації значно збільшилося переслідування опозиції і кримських татар.

Саме тому, за словами Джонсона, як ніколи важливо стояти разом на захисті принципів міжнародного права.

"Ми ніколи не визнаємо російської анексії Криму або будь-якої іншої частини української території. Перед лицем путінського нападу ми маємо і далі надавати українським друзям усю військову підтримку, гуманітарну, економічну, дипломатичну допомогу, яку вони потребують, аж поки Росія не припинить цю жахливу війну і не забере свої потуги з усієї без винятку території України", - наголосив прем’єр Британії.

Як повідомлялося, президент Польщі Анджей Дуда заявив про необхідність звільнення від російської окупації всієї території України, включно з Кримом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: