Президент Литви підтримує візові обмеження: вся Росія має відчути наслідки війни

Середа, 24 серпня 2022, 15:50

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що підтримує обмеження видачі туристичних віз громадянам РФ, оскільки, за його словами, наслідки війни в Україні має відчути "вся Росія".

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

"Я б підтримав усі заходи, у тому числі й ці, які дуже чітко вказували б агресору на його місце", - заявив у середу журналістам Науседа.

За його словами, досі існує тенденція дурити себе тим, що війну в Україні розпочав президент Росії Владімір Путін.

"На жаль, це не так: російський народ поки що підтримує цю війну, - підкреслив Науседа. - Росія має відчути наслідки цієї війни - не тільки Путін, а й вся Росія. Тому що це, на жаль, війна Росії".

"Ось чому я підтримую ідею обмеження туристичних віз для жителів Росії, тому що важко зрозуміти, як зараз, коли в Україні ллється кров невинних людей, багато людей у Росії вважають, що це правильно, і водночас туристи розважаються на європейських курортах . Такого бути не повинно", - сказав президент Литви.

Міністри закордонних справ Євросоюзу на зустрічі 31 серпня обговорять візові обмеження для росіян на тлі війни в Україні. 

Як повідомлялося, Литва розгляне пропозицію заборонити видачу віз росіянам на регіональному рівні, якщо Європейський Союз не погодиться на загальне рішення.

Естонія з 18 серпня припинила пропускати російських громадян з шенгенськими візами, які видала країна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: