У Польщі заявили, що Білорусь знищила могили польських солдатів Другої світової війни

фото
Четвер, 25 серпня 2022, 15:06

В уряді Польщі заявили, що влада Білорусі зрівняла із землею меморіал із могилами польських солдатів, які загинули під час Другої світової війни.

Про це пише "Європейська правда".

Представник Міністерства закордонних справ Польщі Лукаш Ясіна написав у Twitter, що цвинтар у Сурконтах, де поховано членів сил опору Польщі, що боролися з радянськими військами, "знищується мінським режимом".

"Дуже помиляються ті, хто думає, що людську пам'ять про героїв можна викорінити. Режим заплатить за ці акти варварства", – написав Ясіна.

 
Поховання зрівняли з землею

Видання Znadniemna опублікувало фото, де видно, що місце поховання повністю зрівняли із землею.

 
Так виглядали поховання раніше

Днем раніше польський уряд заявив, що зносить пам'ятник радянським солдатам Червоної армії у місті Бжеґ.

Знесення пам’ятника у Бжеґу є частиною ширшої кампанії польського Інституту національної пам’яті з ліквідації комуністичних символів. Вона почалася з ухваленого у 2015 році закону й посилилися після вторгнення Росії в Україну в лютому.

Раніше в місті Мальборк, що на півночі Польщі, за вказівкою Інституту національної пам’яті було знесено пам’ятник Червоній армії СРСР, зведений у 1945 році.

Нагадаємо, за розпорядженням уряду Естонії 16 серпня у місті Нарва та його найближчих околицях було перенесено шість монументів із радянською військовою символікою, у тому числі танк Т-34. Танк відвезли у військовий музей неподалік від столиці.

Читайте також: Символ окупації: як Естонія завершує декомунізацію у найбільш проросійському місті країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: