У Косові скандал через групове зґвалтування 11-річної дівчинки

Середа, 31 серпня 2022, 17:52

У частково визнаному Косові четвертий день триває обговорення випадку зґвалтування 11-річної дівчинки п’ятьма чоловіками в столиці Приштині, внаслідок чого посади позбулися керівник пенітенціарної служби та поліції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Exit та Kosovo Online.

Зґвалтування сталося минулої суботи, але вперше про нього повідомили в неділю. За даними поліції, дівчинку відвели до будинку, де над нею здійснювали сексуальне насилля до п’яти чоловіків.

Пізніше поліція повідомила про затримання всіх п’ятьох підозрюваних, серед них троє неповнолітніх. Один із них, як з’ясувалося, мав дев’ять судимостей, інший – публікував у соцмережах фото й відео зі зброєю під реперську музику.

Із засудженням злочину виступили міністр внутрішніх справ Косова Джеляль Свечля, президентка Вйоса Османі та прем’єр-міністр Альбін Курті. У відставку подали глава поліції країни Самедін Мехметі та керівник пенітенціарної служби Альї Гаші.

У середу неурядові правозахисні організації влаштували акцію протесту проти насилля щодо жінок у Приштині, де кілька тисяч людей скандували гасла "Захистіть жінок і дівчат", "Навчіть хлопців" і "Винна держава".

 
Фото: Kosovo Online

Правозахисники звернули увагу на те, що в Косові зґвалтування в понад 70% випадків стосується неповнолітніх. Водночас поліція стверджує, що цьогоріч у порівнянні з 2021 роком кількість випадків зґвалтувань зменшилась.

У Косові зґвалтування карається ув’язненням на строк від двох до 10 років, а якщо жертвою стала неповнолітня – від п’яти до 20 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: