Однопартійці Шольца вимагають "мирних ініціатив" для закінчення війни - Spiegel

П'ятниця, 2 вересня 2022, 19:41

Низка депутатів Соціал-демократичної партії (СДПН) канцлера Олафа Шольца виступили із закликом до "мирних ініціатив" для закінчення війни в Україні.

Про це повідомило німецьке видання Spiegel, пише "Європейська правда".

Видання довідалося, що ця тема обговорювалась на засіданні парламентської групи СДПН у Дрездені. Кілька депутатів висловилися за ініціативу припинення війни в Україні. 

Шольц проти повної відмови Німеччини від російського газу

"Нам потрібна мирна ініціатива від СДПН", - сказав речник парламентської групи з економічної політики Бернд Вестфаль, за словами учасників.

Вестфаль сказав, що всі залучені сторони повинні визнати, що у війні немає переможців. 

"Людські страждання, зруйнована інфраструктура та втрата добробуту для всіх мають призвести до більш розумних рішень у 21 столітті. СДПН є партією миру і має дати для цього поштовх", - додав Вестфаль.

Депутати Ніна Шеєр і Ральф Штегнер, обою представники лівого крила партії, зробили подібні заяви. Штегнер вимагав не дозволяти зводити все до питання поставок зброї, а краще бути дипломатичним і політичним.

За даними видання, ніхто з присутніх не висловив заперечень озвученим тезам. 

Пізніше Міхаель Рот, голова комітету із закордонних справ німецького парламенту, дистанціювався від заяв своїх колег. Він зазначив виданню, що вже були здійснені різносторонні дипломатичні зусилля, але "війна Путіна націлена саме на наші страхи, він хоче розділити наші суспільства та делегітимізувати нашу підтримку України". 

За словами Рота, Путін не хоче миру, тому депутат застеріг від потрапляння у пастку Кремля.

Наприкінці серпня повідомлялося, що представники лівого крила Соціал-демократичної партії Німеччини закликали припинити постачання Україні важкого озброєння та виступити за мирні переговори з Росією.

Водночас, глава МЗС Німеччини, яка представляє партію "Зелених", наразі не бачить сенсу у переговорах з РФ про припинення війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: