Орбан анонсував "національні консультації" з угорцями щодо санкцій проти РФ

Понеділок, 26 вересня 2022, 17:16

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у понеділок оголосив "перші в Європі" національні консультації з населенням щодо впливу санкцій, запроваджених Європейським Союзом проти Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Magyar Nemzet.

Орбан: якщо Брюссель не віддасть те, що належить Угорщині, ми звернемося до інших

Під час свого виступу в парламенті в понеділок Орбан заявив, що санкції проти Росії у відповідь на повномасштабне вторгнення в Україну були запроваджені "в недемократичний спосіб", бо "так вирішили бюрократи в Брюсселі, а європейці платять ціну".

"Нам потрібно дізнатися думку людей, і саме тому ми перші в Європі спитаємо людей, що вони думають про санкції. Саме так ми вчиняли під час міграційної кризи, пандемії COVID-19 та гендерного питання", – сказав угорський прем’єр.

Орбан не уточнив, коли саме відбудуться консультації, але сказав, що в їхніх межах угорці зможуть "висловити свою думку про них і запровадження нових (санкцій)".

Кілька днів тому партії правлячої коаліції Угорщини, Фідес-KDNP, попросили уряд, який повністю складається з їхніх політиків, провести загальнонаціональне опитування щодо підтримки угорським населенням енергетичних санкцій ЄС проти Росії.

Раніше глава угорського МЗС Петер Сійярто заявив, що Угорщина не підтримає жодних санкцій Європейського Союзу проти Росії, які можуть перервати постачання атомної енергії. Також він заявив, що європейські інститути своїми діями нібито перешкоджають співпраці Будапешта й Москви в межах атомної електростанції "Пакш".

Раніше у статті "Покарання для Угорщини" ЄвроПравда пояснювала, що ЄС вже розпочав та незабаром може посилити фінансовий тиск на Угорщину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: