Нідерланди обіцяють посилити підтримку України через мобілізацію та "референдуми" РФ

Понеділок, 26 вересня 2022, 19:20

Прем’єр Нідерландів Марк Рютте заявив, що Нідерланди посилять підтримку України через мобілізацію в Росії та так звані "референдуми" на захоплених територіях.

Про це Рютте розповів після телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє "Європейська правда".

"Ми посилюємо підтримку України. Більше зброї, більше санкцій, більше ізоляції Росії. Я тільки що сказав це у розмові з Володимиром Зеленським. Через російську мобілізацію та імітаційні референдуми. Захист Європи має вирішальне значення для нашої безпеки", - написав Рютте у своєму Twitter.

Володимир Зеленський повідомив у своєму Twitter, що обговорив із Рютте  ситуацію на фронті та подальшу оборонну підтримку України. "Україна та Нідерланди одностайні: світ має рішуче відреагувати на псевдореферендуми та посилити санкційний тиск на РФ. Скоординували підтримку ініціатив України в межах ООН", - додав глава держави.

Марк Рютте вважає наказ Росії про часткову мобілізацію ознакою паніки в Кремлі, яку не слід сприймати як пряму загрозу повної війни із Заходом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: