МЗС Болгарії просить громадян не подорожувати в Росію та якнайшвидше виїхати з неї

Вівторок, 27 вересня 2022, 17:08

Міністерство закордонних справ Болгарії у вівторок закликало співгромадян утриматися від поїздок до Російської Федерації, а тих, хто вже там перебуває – по можливості якнайшвидше виїхати.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на News.bg.

Зазначається, що МЗС радить болгарським громадянам, які перебувають на території РФ, розглянути можливість термінового виїзду з країни наявними на даний час транспортними засобами. Причиною цих рекомендацій є "погіршення ситуації".

"Радимо болгарським громадянам, які перебувають на території Російської Федерації, проявляти підвищену пильність, уникати місць масового скупчення людей, при цьому з урахуванням обставин та розвитку ситуації з усією належною обережністю", – зазначається в заяві.

Тим громадянам Болгарії, що потребують допомоги, в зовнішньополітичному відомстві радять звертатися до посольства в Москві, генерального консульства в Санкт-Петербурзі, а також на гарячу лінію МЗС.

Нагадаємо, напередодні МЗС Естонії також порадило громадянам країни не їздити в Росію без нагальної потреби та повністю уникати поїздок у райони, що межують з Україною.

Причини таких рекомендацій не вказувалися, але, ймовірно, вони пов’язані з проведенням у Росії часткової мобілізації, в межах якої на військову службу можуть бути призвані навіть іноземці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: