В ЄС розраховують досягнути згоди щодо восьмого пакета санкцій до саміту наступного тижня

Четвер, 29 вересня 2022, 10:42

Домовленість про наступний пакет санкцій проти Росії або, принаймні, основна частина пакета, очікується до саміту ЄС наступного тижня.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters з посиланням на чиновника ЄС.

Чиновник сказав, що вони очікують, що саміт буде зосереджений на псевдореферендумах на окупованих територіях України, можливих анексіях територій Росією, ядерних погрозах Росії та перебоях в роботі газопроводів "Північний потік".

Очікується, що лідери ЄС також обговорять різні ідеї щодо обмеження цін на енергоносії на саміті, який, як очікується, буде напруженим, "оскільки ми переживаємо важкі часи".

Як повідомляли ЗМІ, у проєкті восьмого пакету санкцій, які підготувала Європейська комісія, передбачені заборони на імпорт частини російської сталеливарної та ювелірної продукції, а також обмеження щодо експорту до РФ низки продовольчих товарів.

Нагадаємо, в середу Європейська комісія запропонувала восьмий пакет санкцій проти Росії через вторгнення в Україну і проведення незаконних референдумів на окупованих територіях. До нього входять зокрема заборона торгівлі з РФ на суму 7,5 мільярда євро та юридична основа обмеження цін на російську нафту.

Крім того, ЄС розширить санкційні списки і запровадить персональні санкції проти представників Міноборони РФ та підконтрольних Кремлю представників окупаційної влади у чотирьох українських областях, де відбулися псевдореферендуми РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: