Зеленський обговорив з Макроном оборонну підтримку Франції та ситуацію на ЗАЕС

Понеділок, 5 вересня 2022, 15:02

Президент Володимир Зеленський у телефонній розмові з французьким лідером Еммануелем Макроном обговорив оборонну підтримку та ситуацію на Запорізькій АЕС.

Про це йдеться у повідомленні глави держави в Twitter, пише "Європейська правда".

"Провів предметні понад півторагодинні перемовини з президентом Франції Еммануелем Макроном. Поінформував його про ситуацію на фронті та перебіг протидії агресії РФ. Скоординували подальшу оборонну підтримку з боку Франції. Обмінялися оцінками результатів місії МАГАТЕ на ЗАЕС", - йдеться у повідомленні.

Раніше Макрон виступив за продовження діалогу з Росією і як приклад навів результати його домовленостей з Путіним про приїзд місії МАГАТЕ на ЗАЕС.

Нагадаємо, 1 вересня на Запорізьку АЕС прибула місія МАГАТЕ на чолі з керівником агентства Рафаелем Гроссі. Він заявив, що після завершення місії на Запорізькій атомній електростанції залишиться двоє представників організації.

За його словами, перед візитом місії організації на Запорізьку атомну електростанцію російські окупанти вивели принаймні частину своїх сил і члени місії не могли поговорити з військовими.

Керівник МАГАТЕ заперечує, що російські представники якось впливали на дії місії під час візиту. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: