G7 має скликати термінову зустріч, Зеленський домовився з Шольцом і Макроном

Понеділок, 10 жовтня 2022, 12:23

Президент Зеленський обговорив з очільниками Франції та Німеччини наслідки масованих ракетних ударів по Україні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це український президент повідомив за підсумками обох розмов.

Головним результатом переговорів з канцлером Німеччини стало рішення про термінове скликання позачергової зустрічі G7. Цього року Берлін є головуючим у групі.

"Домовилися з Олафом Шольцом, про скликання термінового засідання групи. Заплановано мій виступ, у якому розповім про теракти РФ", - розповів Зеленський.

Також, за його словами, тематикою розмови стало посилення тиску на Росію та допомога Німеччини у відновленні пошкодженої під час російських атак інфраструктури.

"Також провів термінову розмову з Емманюелем Макроном. Обговорили посилення нашої ППО, необхідність жорсткої європейської та міжнародної реакції, посилення тиску на РФ", - повідомив президент Зеленський, запевнивши за підсумками розмови, що "Франція пліч-о-пліч з Україною".

Як повідомлялося, міністр Дмитро Кулеба перервав тур Африкою, негайно повертається в Україну через загострення війни з Росією.

Тим часом самопроголошений президент Білорусі Лукашенко натякнув на відкриття другого фронту:  оголосив про задіяння Союзної армії та пообіцяв Україні "Кримський міст-2".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: