Росіянина з дронами, якого затримали в Норвегії, арештували на два тижні

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 20:40

Суд у Норвегії в п’ятницю на два тижні арештував громадянина Росії, якого затримали на кордоні з двома безпілотниками й чотирма терабайтами файлів на електронних носіях у багажі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на VG.

Як повідомлялося, чоловік перебував у Норвегії з кінця серпня, а 11 жовтня його зупинили в місті Стурскуг для митного огляду, де й затримали через вміст багажу.

Чоловіку висунули обвинувачення в порушенні закону про заборону прольоту російських літальних апаратів над територією Норвегії, що був запроваджених після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Сам арештований своєї вини не визнає, оскільки стверджує, що не знав про порушення закону і був у Норвегії просто як турист. У нього, крім того, знайшли два російські та один ізраїльський паспорт.

"Він пояснив, що фотографував і запускав дрон із приватною метою, а ще сказав нам, що захоплюється фотографією", – повідомили VG у норвезькій поліції.

Правоохоронці планують вивчити вміст електронних носіїв арештованого, щоб встановити, чи фільмував він заборонені об’єкти – тоді йому можуть висунути додаткові звинувачення. Не виключають там і версії, що це справді турист.

Як відомо, після вибухів на "Північних потоках" у Балтійському морі в Норвегії повідомляли про кілька підозрілих безпілотників біля енергетичної інфраструктури. Її охорону було посилено із залученням військових.

Нагадаємо, біля газонафтоносної області Halfdan B у Північному морі, що біля Данії, на початку жовтня вперше були помічені неупізнані безпілотники.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: