Шведські ультраправі відсторонили колегу через публікацію про Анну Франк

Понеділок, 17 жовтня 2022, 17:37

Націоналістична популістична партія "Шведські демократи" відсторонила свою керівницю з питань телевізійних програм через коментарі, які принизили гідність єврейської дівчинки Анни Франк.

Про це повідомило агентство AP, пише "Європейська правда".

За повідомленнями шведських ЗМІ, у публікації в Instagram, яка зараз видалена, Ребека Фалленквіст, серед іншого, назвала Анну Франк "аморальною".

Анна Франк переховувалась у Амстердамі у часи нацистської Німеччини та вела щоденник, який став відомим на весь світ. Вона померла у віці 15 років у концтаборі Берген-Бельзен у лютому 1945 року.

Публікація Фалленквіст, керівниці телевізійних програм "Шведських демократів", викликала бурхливу реакцію з боку єврейських груп і посла Ізраїлю Зіва Нево Кульмана.  Він "рішуче засудив цю мерзенну образу, неповагу до пам'яті Анни".

Медіа-директор "Шведських демократів" Оскар Каваллі-Бьоркман заявив шведському інформаційному агентству TT ввечері в суботу, що партія серйозно сприйме "нечутливі та недоречні" коментарі Фалленквіст і розпочне внутрішнє розслідування з цього приводу.

Хоча залишалося незрозумілим, яку думку Фалленквіст хотіла підкреслити своїми коментарями до щоденника Анни, пізніше вона відправила текстове повідомлення до шведської газети Dagens Nyheter, в якому йшлося про те, що її неправильно зрозуміли.

"Шведські демократи" були засновані у 1980-х роках людьми, які були активними у правих екстремістських групах, включаючи неонацистів. Партія стала другою найбільшою партією Швеції на виборах 11 вересня.

У п'ятницю три шведські правоцентристські партії домовилися сформувати коаліційний уряд за підтримки "Шведських демократів", які стали поміркованішими, але зберігають жорстку позицію щодо імміграції. У понеділок парламент Швеції затвердив нового прем’єр-міністра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: