Керівництво молдовських соціалістів поїхало в Москву і зустрілося в кабінеті з прапором "ЛНР"

відео
Вівторок, 18 жовтня 2022, 20:34

Керівництво молдовської Партії соціалістів Влад Батринча і Ольга Чеботарь у понеділок зустрілися в Москві з головою партії "Справедлива Росія – За правду", депутатом російської Держдуми Сергієм Мироновим.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

Зазначається, що Миронов обговорив із Батринчею та Чеботарь заборону на імпорт молдовських овочів і фруктів у Росію, поступове повернення молдовських компаній на російський ринок, а також постачання російського газу в Молдову.

"Ми зараз переживаємо за вашу республіку, за вас. Ми уважно спостерігаємо, які протести йдуть проти політики чинного президента і правлячої партії. Бачу, як Партія соціалістів бореться, як намагається вплинути на ситуацію", – сказав зокрема Миронов.

Як зауважує NewsMaker, у кабінеті, де проходили переговори молдовських соціалістів і російського депутата, був вивішений прапор терористичної організації "ЛНР".

"Справедлива Росія – За правду" була першою партією, що підписала угоду про співпрацю з Партією соціалістів Молдови ще у 2014 році.

Як відомо, Молдова не визнає правосуб’єктності терористичних "ЛДНР", а також засудила анексію Росією чотирьох українських областей наприкінці вересня.

Водночас молдовська Партія соціалістів від початку вторгнення Росії в Україну уникала коментарів з цього приводу, заявляючи про необхідність дотримуватися нейтралітету і підтримувати дружні відносини з Росією.

Лідер партії, експрезидент Ігор Додон перебуває під домашнім арештом за низкою звинувачень, включаючи корупційні. Цього тижня суд почав розгляд справи про "кульок" щодо імовірного хабаря Додону.

Про політичну ситуацію у Молдові дивіться відео "Європейської правди" на нашому youtube-каналі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: