Президентка Єврокомісії назвала воєнними злочинами удари РФ по українській енергосистемі

Середа, 19 жовтня 2022, 10:58

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала воєнними злочинами цілеспрямовані обстріли Росією цивільної енергетичної інфраструктури в Україні під час останніх масованих ударів ракетами та дронами.

Як повідомляє "Європейська правда", про це вона сказала під час виступу у Європарламенті, презентуючи план пом’якшення наслідків енергетичної кризи.

"Удари Росії по цивільній інфраструктурі, особливо енергетичній - це воєнні злочини. Удари з явною метою залишити людей без води, світла й опалення перед приходом зими - це акти тероризму у чистому вигляді. І ми маємо називати це саме такими словами. Це час, коли ми маємо триматися свого курсу, і ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки знадобиться", - заявила вона.

Урсула фон дер Ляєн сказала, що ЄС робитиме усе можливе, щоб захистити європейців від наслідків гібридної енергетичної війни Путіна.  

"Я знаю, що люди стурбовані… Але найкраща відповідь на газовий шантаж Путіна - це солідарність і єдність Європи", - наголосила вона.

Нагадаємо, глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз збирає докази застосування іранських дронів Росією та після завершення цього процесу буде готовий відреагувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: