За запуск дрона в Норвегії затримали сина соратника Путіна – ЗМІ

Середа, 19 жовтня 2022, 18:16

Серед затриманих у Норвегії росіян, які здійснювали незаконний запуск безпілотників, виявився 47-річний син близького соратника президента Росії Владіміра Путіна.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Barents Observer.

У вівторок суддя окружного суду Західного Фіннмарку постановив взяти під варту на два тижні сина одного з найближчих соратників Путіна за запитом поліції на підставі ризику ухилення від правосуддя, поки тривають слідчі дії.

"Чоловік має російське і британське громадянство і звинувачується в порушенні закону про санкції через керування безпілотником на норвезькій території на Шпіцбергені", – заявила представниця поліції Норвегії Аня Міккельсен Індбйор.

У суді обвинувачений зазначив, що здійснював плавання навколо Шпіцбергену і вздовж узбережжя Норвегії протягом декількох місяців, починаючи з літа цього року, і що його слід вважати громадянином Великої Британії, а його домашня адреса – в Італії.

Другий найбільший аеропорт Норвегії ненадовго закрили через помічений дрон

На борту судна слідчі поліції знайшли російський паспорт затриманого.

За даними російських ЗМІ, йдеться про Андрія Якуніна – сина колишнього глави РЖД і одного із засновників дачного кооперативу "Озеро" Владіміра Якуніна, який з 2014 року перебуває під санкціями США через анексію Криму.

Якунін потрапив у заголовки ЗМІ на початку цього року, коли заявив про рішучу опозицію до військового вторгнення в Україну.

В останні тижні повідомлялося про численні спостереження безпілотників біля норвезьких морських нафтогазових платформ та об'єктів інфраструктури. Щонайменше шістьох громадян Росії було затримано за останні кілька тижнів за запуски дронів або фотографування секретних об'єктів у Норвегії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: