Кулеба закликав заборонити Russia Today у всьому світі після закликів "топити" українських дітей

відео
Неділя, 23 жовтня 2022, 17:03

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у неділю закликав уряди країн світу заборонити діяльність російського пропагандистського каналу іномовлення RT (Russia Today) після заяв його топ-менеджера Антона Красовського.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Уряди, які досі не заборонили RT, повинні переглянути цей уривок. Це те, на чиєму боці ви стоїте, якщо дозволяєте RT працювати у ваших країнах. Агресивне підбурювання до геноциду (ми віддамо цю людину під суд за це), яке не має нічого спільного зі свободою слова. Заборонити RT у всьому світі!" – написав Кулеба у Twitter.

У відео, яким поділився Кулеба, Красовський, який працює директором з мовлення російськомовної версії RT, закликав "топити й спалювати" українських дітей, які кажуть, що Україна окупована "москалями".

Російський письменник Сєрґєй Лук’яненко, розповідав про поїздку в Україну у 1980-ті роки й переповідав Красовському слова нібито "українських дітей", які казали, що вони "жили б як у Франції, якби Україна не була окупована москалями".

"А прям топити таких треба було в Тисині! Там, де "плине кача". От прям топити тих дітей, топити… Сказав, що москалі окупували, і одразу прям кидаєш у річку з бурхливою течією", – сказав пропагандист.

Пізніше він також закликав "забивати українських дітей у смерекову хату і палити", пояснивши Лук’яненку, що "смерекова хата" – це "г**но", яке було побудоване українцями в Карпатах.

Нагадаємо, на початку березня за рішенням Ради ЄС, у Євросоюзі невідкладно заборонили роботу російських пропагандистських телеканалів RT/Russia Today і Sputnik. Аналогічне рішення також ухвалили зокрема Канада і Чорногорія.

Водночас Russia Today вже відкрила представництво у Сербії, а також намагається обійти санкції ЄС, створюючи копії своїх сайтів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: