"Не можна вести перемовини з терористами": прем’єрка Естонії про ядерні погрози РФ

Понеділок, 3 жовтня 2022, 17:49

Прем’єрка Естонії Кая Каллас наголосила на неприпустимості поступок Кремлю у питанні України через погрози застосування ядерної зброї, наголошуючи, що інакше РФ буде використовувати цей аргумент і в майбутньому.

Як пише "Європейська правда", про це вона сказала в ефірі BBC.

Кая Каллас нагадала, як вісім років тому Росія приховано починала окупацію Криму, розповідаючи про "зелених чоловічків", і як тепер відкрито веде агресивну війну проти сусідньої держави. 

"Це зовсім нова перспектива. Вони погрожують ядерною зброєю. Вже є дуже жорстка реакція. Якщо це зійде їм з рук - вони будуть використовувати цей аргумент знову і знову, тому що це спрацювало, тому що вони бачать, що ми боїмося і готові робити те, чого вони хочуть. Не можна вести перемовини з терористами. Вони тероризують нас, штовхаючи до інших рішень - не допомагати Україні, не йти на кроки, на які ми б в іншому разі пішли, якби не боялися", - наголосила прем’єрка. 

Схожі аргументи використали провідні американські дипломати та військові експерти у спільному зверненні, яким закликали США активніше озброювати Україну - зазначаючи, що якщо дозволити Путіну залякувати Захід у питанні допомоги Україні, у майбутньому він може знов почати ядерний шантаж вже з вимогами щодо країн Балтії чи Польщі. 

Нагадаємо, генсек НАТО назвав риторику про ядерну зброю в промовах президента РФ Владіміра Путіна "небезпечною і безвідповідальною" та зазначив, що Кремль попередили про серйозні наслідки для Росії у разі будь-якого застосування ядерної зброї.  

Неофіційно відомо, що у США вважають ризик застосування Путіним ядерної зброї малим, але вищим, ніж раніше. 

Читайте більше тут: Якою буде відповідь Заходу на ядерний удар РФ по Україні. Аналіз варіантів та сценаріїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: